Challenge

Our firm was hired to design a new, modern Easter Seals Goodwill store featuring a 20,000 SF sales floor and a 6,000 SF receiving and processing warehouse.

The new store offers more cashier checkout stations, three changing rooms and a dedicated space to showcase merchandise. We also included office space for administrative staff.

We designed this store to improve the flow for shoppers and donors. The store front has ample parking and easy access to shopping while the back has a looped, covered drop-off area making it easy for Goodwill staff to manage donations.

We designed a large production room in the back of the store where staff can sort, clean, and prep merchandise for the retail floor. Staff can now easily box and store items not fit for resale.

The store includes a beautiful, exposed concrete floor and is handicap accessible.

Cost: $3,200,000

Size: 26,000 SF

Unique: We worked closely with the city to ensure this new expanded building met city requirements for this location.

CLIENT

Layne Shanahan and Dick Pacheck

What we did

Architectural Design

Related Projects